30 de ani de la înființarea Universității „Valahia” din Târgoviște

Oficializarea și instituționalizarea învățământului superior târgoviștean se reia după Revoluția din 1989, când apare în 1991 Colegiul Universitar Tehnic și Economic, iar ulterior, în 1992, se înființează Universitatea Valahia din Târgoviște.
Înființarea acestei universități se înscrie firesc în concepția de dezvoltare a universităților regionale, frecvente în principalele state europene și nord-americane.
Facultatile_de_Inginerie
Marți, 31 mai Ministrul Educației a făcut o vizită de lucru în Dambovița. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, rectorul Universitații Valahia din Targoviște, Laura Gorghiu, prefectul județului, Claudia Gilia, și primarul municipiului Targoviste, Daniel Cristian Stan au primit vizita ministrului.
Pentru a marca 30 de ani de la înființarea instituției, Universitatea „Valahia” din Târgoviște organizează vineri 3 iunie 2022 o serie de evenimente, după cum urmează:
– Ora 9:00 – Ședința festivă a Senatului Universitar
– Ora 11:00 – Ceremonia Aniversară „Universitatea Valahia din Târgoviște – 30 de ani. Calitate academică, provocări, performanță și determinare”
– Ora 13:00 – lansare carte Theodor Stolojan (fost prim-ministru al României): „Decizii, controverse, mituri în economie și politică 1961-2020”.
Universitatea Valahia din Târgoviște se preocupă de realizarea în condiții optime a misiunii sale: învățământ și cercetare științifică de calitate, condiții excelente de studiu și viață pentru studenți, integrare profesională la nivel național, deschidere academică europeană.