Expoziții temporare la Muzeul de Artă

Din 29 noiembrie, ora 15.00, la Muzeul de Artă din Târgoviște, Calea Domnească, nr. 185 veți putea vizita două noi expoziții temporare organizate cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea marelui artist Gheorghe Petrașcu de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște, în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România.
Doua-noi-expozitii-temporare-organizate-la-Muzeul-de-Arta-din-municipiul-Targoviste
Expoziția “Gheorghe Petrașcu și artiștii dâmbovițeni” cuprinde lucrări de grafică și pictură, dar și o serie de gravuri. Măiestria lui Petrașcu, un colorist prin excelență, este subliniată și prin lucrările sale de grafică ori gravură, ce modelează linia și uneori o dublează prin pată (lucrări de gravură în acvaforte și acvatinta, ori desene în creion sau tuș cu laviuri fine).
Cea de-a doua expoziție – “Profesorul arhitect Gheorghe (Pichi) Petrașcu – prezență marcantă a Școlii Naționale de Arhitectură” – este organizată în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România și cuprinde planșe documentare referitoare la personalitatea marcantă a fiului marelui pictor, profesorul arhitect Gheorghe Petrașcu (Pichi), una dintre somitățile arhitecturii românești, figură marcantă a Școlii Naționale de Arhitectură, profesor la Facultatea de Arhitectură “Ion Mincu” de-a lungul mai multor decenii, arhitect respectat și dascăl venerat, care a contribuit la formarea multor generații de arhitecți din România.
Expozițiile pot fi vizitate în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023, la Muzeul de Artă din Târgoviște, conform programului muzeului: de marți până duminică, între orele 9 – 17.