„Interferențe culturale” Expoziție de pictură și grafică

În perioada 9-30 septembrie 2022, la Muzeul de Istorie, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, a organizat o expoziție de grafică și pictură a artiștilor Rebeca Moreno Cazares și Andrei Scărlătescu, intitulată ”Interferențe culturale”.
foto
Evenimentul presupune pe lângă alăturarea a doi artiști din arealuri culturale diferite, și un act de complementaritate culturală și artistică.
În sala „Auditorium” din Muzeul de Istorie din Târgoviște, vor fi prezentate atât picturi pe pânză, cu accente plastice de pastă în reliefuri complicate și suprafețe înnobilate cu foiță de aur, lucrări de grafică digitală, realizate direct cu creionul grafic pe tabletă electronică, precum și lucrări de gravură în tehnică tradițională.
Tematica expoziției este diversă, de la reprezentări abstracte la reprezentări figurative (în cazul artistei din Mexic), precum și desene realizate în urma unei excursii de documentare în Egipt și gravuri cu reprezentări și interpretări ale unor subiecte literare.
Expoziția poate fi vizitată până pe 30 septembrie 2022, la Muzeul de Istorie, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.