Muzeul – o poartă spre lumea cunoașterii

Ca în fiecare an, pe 18 mai, la nivel mondial, se sărbătorește Ziua Internaţională a Muzeelor. Din 1977, Consiliul Internaţional al Muzeelor a hotărât dedicarea acestei zile muzeelor din toată lumea, cu scopul evidenţierii rolului crucial al acestora în conservarea şi transmiterea valorilor patrimoniale, spirituale, culturale şi naturale ale unui popor.
MuzeulDeIstorie_103 interior
La nivel internațional se organizează evenimentul „Noaptea Muzeelor”, care se bucură de un real succes european și este sărbătorit de mii de muzee și instituții culturale din peste 30 de țări europene, care își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte pentru a-și întâmpina vizitatorii.
Anul acesta, în România, „Noaptea Muzeelor” are loc sâmbătă, 14 mai, iar la Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” invită vizitatorii să se bucure de muzeele dâmbovițene, între orele 18:00 – 24:00.
Muzeele aduc în atenţia contemporaneităţii pagini de istorie, civilizaţie, religie, cultură, literatură, artă, ocupaţii, pasiuni, inovaţii etc., toate la un loc însumând cultura şi civilizaţia societăţii omeneşti.