RUGĂ ÎN GRĂDINA GHETSIMANI

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să descoperiți, începând cu data de 12 aprilie 2022, expoziția „Rugă în grădina Ghetsimani”, care cuprinde un număr de 80 de icoane tradiționale românești, lucrate atât pe lemn, cât și pe sticlă de artiști plastici cunoscuți, proveniți din principalele regiuni istorice ale țării – Muntenia, Moldova, Transilvania, Basarabia și Dobrogea.
Afis
Iubitorii de frumos vor putea admira icoane și picturi de inspirație religioasă, semnate de penelul mai multor artiști plastici consacrați: Grigore Popescu Muscel, în calitate de invitat de onoare, Maria Popescu Dragomir, Alexandru Mateiaș, Elena Borundel, Nicolai Nestor și Maria Iacob. Aceștia își pictează icoanele cu rugăciune și cu multă trăire sufletească, lucrările lor degajând multă sensibilitate și smerenie.
Vernisajul va prilejui organizarea unui concert spectacol de muzică și poezie, cu imnuri creștine dedicate marelui praznic al Învierii Domnului – „Tainica Grădină”-, susținut de Ioana Marin, solistă de muzică tradițională românească, și de elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, sub îndrumarea prof. Adela Nae și Amalia Profirescu.
Expoziția poate fi vizitată până pe data de 30 aprilie 2022, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, sala Auditorium, conform programului muzeului: de marți până duminică, în intervalul 9:00 – 17:00.