TANDEM CROMATIC IV

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște și al Teatrului Municipal „Tony Bulandra” a fost organizată o expoziție de pictură a artiștilor plastici Diana Matias Popovici și Rafael Francisc Matias la Galeria de Artă din foaierul Cinematografului Independența din Târgoviște.
pizap (1)
Argumentul expoziției Tandem cromatic constă în faptul că cei doi artişti şi-au unit destinele de viață și de carieră, pornind pe un drum comun în care formulează, cu sinceritate, o artă a stărilor sufletești, a unui univers micro/macro.
Diana Matias Popovici a absolvit facultatea de Arte Plastice, secţia grafică a Universității de Vest din Timişoara, în 2006, iar apoi un masterat cu aceeaşi specializare, în 2008. A deschis șase expoziții personale în Timişoara, Deva şi Bucureşti şi a participat la numeroase expoziții de grup în ţară şi peste granite.
Rafael Francisc Matias a absolvit Facultatea de Arte Plastice şi Decorative din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, secţia pedagogia artei, în 2005, iar după aceea a urmat studiile masterale, în cadrul aceleaşi universităţi. Rafael Francisc Matias a deschis până în prezent douăsprezece expoziţii personale, toate în zona Banatului, la Timişoara, Reşiţa, Lugoj şi Deva, a expus într-un număr semnificativ de expoziții colective din România şi de pe alte meleaguri, a participat la numeroase tabere de creație. Bogata activitate artistică i-a fost răsplătită cu câteva distincţii şi premii importante, printre care se numără Premiul „Gabriel Popa” la Salonul Anual al Artelor Vizuale (Muzeul de Artă Timişoara, 2019) şi Premiul „Corneliu Antim” la Bienala Internaţională de Artă Contemporană „Ion Andreescu” de la Buzău, în 2020.
Expoziția va putea fi vizitată până duminică, 04 septembrie 2022, la Galeria de Artă din foaierul Cinematografului „Independența”.