Trei muzee dâmbovițene sunt promovate pe platforma http://www.muzeedelasat.ro/

Trei muzee ale Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” pot fi vizitate virtual pe platforma www.muzeedelasat.ro începând cu data de 31 mai 2022. Este vorba despre: Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” din Pietroșița, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele și Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”.
poza
Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 48 de muzee din zona rurală a Moldovei și Munteniei, urmând ca pe viitor să fie adăugate și alte obiective culturale din mediul rural.
Turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume – Google Maps.
Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de „De la sat”, un proiect editorial independent dedicat satului românesc. Echipa este formată din cinci membri: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter, Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat, și George Patriche – videograf colaborator.