Ziua iei la muzeu

Cu ocazia Zilei universale a iei, pe 24 iunie 2022, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, oferă un cadou cultural vizitatorilor îmbrăcați în ie sau costum popular, și anume intrarea liberă la obiectivele culturale aflate în administrarea instituţiei muzeale.
Ziua-universala-a-iei-va-fi-sarbatorita-la-Complexul-National-Muzeal--Curtea-Domneasca--Targoviste
Vizitatorii vor putea descoperi Povestea iei – expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Istorie, unde vor fi expuse ii autentice din județul Dâmbovița, o serie de fotografii autentice, cu reprezentări ale costumului popular.
Totodată vor fi expuse picturi care ilustrează viața satului de altădată, realizate de elevii clasei a VII-a din cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.
Purtată din vechime atât de femeile simple, cât și de femei renumite din istoria României (Regina Elisabeta, Regina Maria, Maria Tănase, Martha Bibescu), ia este un element de unitate al românilor.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 24 iunie – 31 iulie 2022, la Muzeul de Istorie, Calea Domnească, nr. 189, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.